sábado, 1 de junio de 2013

A la recerca d'una família perfecta

Un lugar para quedarse, de Sam Mendes (2009) és una comèdia dramàtica que ens ha fet comprendre els primers neguits típics d’una parella que formarà una família. Aquesta pel·lícula aporta molts punts de vista diferents del que suposa una família ja que es mostren famílies molts peculiars.

[Sinopsi
Tràiler:

La història comença quan els protagonistes Burt i Verona s’adonen que no viuen en unes condicions òptimes per a la criança d’un fill. La seva casa no és suficient i el seu context en si els resulta pobre per a formar una família. Aquesta parella vol ser els pares perfectes i poder cobrir totes les necessitats de la seva futura filla, volen establir una bona família i per això recorren  als pares del protagonista, els únics avis que la nena tindrà però troben que aquests se’n van a Bèlgica a viure. Malauradament, les coses no giren tal qual s’esperaven i comencen a sentir l’ansietat típica d’aquell qui comença una aventura on res es pot assegurar, tret com diu la protagonista i futura mare de la història “Solo podemos controlar ser buenos con este bebé”.

Com que se senten com se sol dir “solos ante el peligro” decideixen emprendre un viatge per establir una nova família al costat d’alguns coneguts que els ajudin, aconsellin i recolzin en els casos que ho necessiten.  Amb aquest viatge la pel·lícula ens mostra tipus de famílies ben diferents, tot i que trobo en comú que totes els models mostrats pequen de ser massa exagerats. Són situacions portades a l’extrem per a caricaturitzar els errors que cometen moltes famílies i fer una hipèrbole de les diferents concepcions que cadascú pot entendre per família.

Amb el transcurs del viatge que fan, poden adonar-se que no existeix una fórmula màgica que pugui garantir formar una família perfecta, sinó que ells mateixos, com a pares han de reflexionar sobre quin tipus de pares volen ser. No han de seguir cap guió, no han d’adoptar cap model de familiars o amics, sinó que necessiten saber què és el que entenen ells per família perfecta.

És una lliçó que fa repensar el que cadascú entén per família i conclou amb un missatge clau: El que un pare i una mare han de tenir presents a l’hora de educar i tenir cura d’un fill és que se l’han d’estimar, han de cobrir les seves necessitats, han de ser justos i acompanyar-los en el seu creixement per a recolzar-los quan puguin aprendre a ser un ésser independent dins la societat.

Recomano que tot aquell que tingui fills o no, que vulgui tenir fills o no, vegi aquesta pel·lícula, pot ser us veureu reflectits de mala manera i podeu aprendre i riure dels vostres errors i parar per a rectificar-los. Tot i que la majoria de la pel·lícula els protagonistes es veure descoratjats i frustrats, finalment comencen la seva família amb uns vincles ben assegurats plens d’emoció i  voluntat per fer-ho el millor possible.


No hay comentarios:

Publicar un comentario